25.11.2022 - 27.8.2023

2022 Menneen talven lumet

  • Museolipulla

  • Urheilumuseo

Menneen talven lumet -näyttely

Urheilun voimalla ilmastonmuutosta vastaan? Missä, millä ja miten kohotamme sykettä, on merkitystä. Urheilu ja liikunta jättävät monenlaisia jälkiä ympäristöömme ja yhteiskuntaamme. Matka kestävämpään liikuntakulttuuriin on jo alkanut.

Menneen talven lumet -näyttely käsittelee urheilun roolia ilmastonmuutoksessa ja kestävässä kehityksessä. Ovatko suomalaiseen urheilu- ja liikuntakulttuuriin olennaisesti kuuluva lumi ja jää sulamassa pysyvästi altamme oman toimintamme vuoksi? Näyttelyn teemoja ovat luontoliikunta, rakennukset, kentille kulkeminen sekä arjen teot yksilöistä yhdistyksiin ja yrityksiin.

Sisällöt herättävät pohtimaan omaa urheiluun ja liikuntaan liittyvää toimintaa ympäristön näkökulmasta. Toiminnallisessa näyttelyssä pääset ajamaan kaupunkipyörällä ja tuottamaan tuulta purjeveneille. Tutustu erilaisiin tekonurmiin ja pelaa jalkapalloa kaverin kanssa!

Näyttelyn ovat mahdollistaneet TAHDON pääyhteistyökumppanit Luhta, Sanoma ja Veikkaus sekä näyttelyn yhteistyökumppanit Metsähallitus, Paroc, St1, Tomra ja Lappset.

Menneen talven lumet esillä TAHDOSSA 25.11.2022–27.8.2023

Menneen talven lumet -näyttely