TAHTO-urheilumuseo

TAHTO on vuodesta 1938 lähtien toiminut urheilu- ja liikuntahistorian sekä kulttuurin elämyskeskus. TAHDOSSA voi kokea urheilun tarinat ja riemun. Näyttelyissä on tekemistä, toimintaa ja historiaa kaikille. Olympiastadionilla sijaitsevaan kokonaisuuteen kuuluvat urheilumuseon näyttelyt, tapahtumakeskus, yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista sekä urheilun keskusarkisto.

TAHDOSSA toimiva urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa. Urheiluarkisto toimii valtakunnallisena päätearkistona.

35 500 esinettä
2 000 m arkistoja
30 000 kirjaa
500 000 valokuvaa
tuhansia lehtivuosikertoja

MISSIO

Avaamme rohkeasti uusia näkökulmia urheilun menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Elävöitämme palveluillamme suomalaista kulttuuria.

VISIO

TAHTO on aktiivinen, rohkea ja tunnettu kulttuurialan uudistaja vuonna 2025. Olemme vahva vaikuttaja urheilukulttuurin, arvostuksen sekä urheilubrändin kasvussa. Palvelumme kiinnostavat ja puhuttelevat yleisöä syvän asiakasymmärryksen ansiosta. Matalan kynnyksen kohteena tavoittelemme 100 000 kävijän vuositasoa. Toimintamme mahdollistaa jatkuvan investoinnin ja resursoinnin uuteen. Tämä vahvistaa asemaamme valtakunnallisena vastuumuseona.

YMPÄRISTÖLUPAUS

Toimimme kulttuurisesti kestävällä tavalla turvaten arvokasta kulttuuriperintöä jälkipolville. Tunnistamme toimintaamme liittyvät ympäristönäkökohdat. Arvioimme ja parannamme toimintaamme jatkuvasti ympäristöasiat huomioon ottaen. Haluamme osaltamme pienentää ympäristön kuormitusta ja kasvattaa ympäristötietoisuutta.

Autamme henkilöstöämme ja asiakkaitamme valitsemaan ympäristön kannalta kestäviä vaihtoehtoja. Näyttelytoiminnassamme pyrimme käyttämään uudelleen ja kierrättämään rakenteita ja materiaaleja. Museomyymälän tuotteita valitaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Suomen Urheilumuseosäätiö

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOA hallinnoi 2.3.1938 perustettu Suomen Urheilumuseosäätiö, jonka tarkoituksena on urheilu- ja liikuntakulttuuriin liittyvän aineiston tallentaminen, tutkimus ja näytteille asettaminen.

Suomen Urheilumuseosäätiö saa toimintaansa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.