3.5.2024

Unelmien liikuntapäivä TAHDOSSA – jumppaa museossa

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Perjantaina 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä juhlistaa kaikenlaista liikkumista ja kannustaa jokaisen liikkeelle itselle sopivalla tavalla. Unelmien liikuntapäivä on loistava mahdollisuus löytää oma liikkumisen ilo uuden liikuntamuodon siivittämänä tai viettää hetki tutun suosikkiharrastuksen parissa.

TAHTO on mukana kohentamassa suomalaisten toimintakykyä päivittäin. Tarjoamme liikkumisen riemua ja museossa käyminen parantaa tutkitusti myös ihmisen henkistä hyvinvointia. Haluamme innostaa kaikkia ikään katsomatta liikkeeseen ja parhaillaan esillä oleva näyttelymme Hikeä, huvia ja hyötyä pureutuu monipuolisesti liikunnan syihin ja seurauksiin.

Liikkumisen ei tarvitse tietenkään tapahtua hiki päässä puuskuttaen, vaikka sekin toki onnistuu TAHDOSSA juoksumatolla tai Luna-liikuntapelissä. Liikkumisen inspiraatiota voi hakea myös suurten suomalaisurheilijoiden tarinoista tai esineistä, joita on esillä TAHDON monipuolisissa näyttelyissä.

Unelmien liikuntapäivänä pe 10.5. näyttelyt ovat avoinna normaalisti klo 10–18 ja järjestämme päivän kunniaksi myös kevyet jumppatuokiot museovieraillemme. Jumpat sisältyvät museon pääsymaksuun ja jumppamattoja löytyy lainaan 30 asiakkaalle. Voit ottaa myös oman jumppamattosi mukaan.

OHJELMA:
Klo 11 Kehonhuolto-jumppa, 30 min

Kehonhuolto on lempeä ja rauhallinen harjoitus, joka soveltuu kaikille liikkujille. Tunnilla keskitytään syvien lihasten hallintaan, liikkuvuuden lisäämiseen sekä kehon kiertoihin ja avauksiin. Liikkeet suoritetaan seisten ja matolla istuen tai maaten. Mukaasi tarvitset ainoastaan mukavat vaatteet ja avoimen mielen. Tervetuloa mukaan pysähtymään, palautumaan ja rentoutumaan!

Klo 17 Kuntojumppa, 30 min

Tässä jumpassa tulee jo pieni hiki, jos niin haluat! Kuntojumppa on kaikille sopiva jumppatuokio, jossa liikkeitä tehdään oman kehon painolla. Pieni alkuveryttely lämmittää lihaksia ja lihaskunto-osuudessa vahvistetaan suurimpia lihasryhmiä. Loppuun vielä pieni venyttely. Mukaasi tarvitset ainoastaan mukavat vaatteet ja avoimen mielen.

Hae TAHDOSTA inspiraatiota Unelmien liikuntapäivääsi!

Unelmien liikuntapäivänä TAHDOSSA jumpataan ja pohditaan mm. liikunnan syitä ja seurauksia. Tule mukaan viettämään Unelmien liikuntapäivää!