20.5.2024

TAHDON päänäyttely tarjoaa elämyksiä ja historiaa koko perheelle

  • Blogi

Elämyksellinen sukellus urheilun historiaan

Kun astumme sisään näyttelytiloihimme, kohtaamme välittömästi urheilun suurten hetkien ja legendaaristen urheilijoiden tarinat. Jokainen esine ja kuva kertoo oman tarinansa menneisyydestä, joka on muovannut nykypäivän urheilukulttuuria. Näyttelymme tarjoavat kiehtovan katsauksen urheilun kehitykseen vuosikymmenten ajan.

Meillä on mahdollisuus nähdä, kuinka urheiluvälineet ja -asut ovat kehittyneet ajan saatossa. Esimerkiksi vanhat nahkaiset jalkapallokengät ja nykyaikaiset tekniset juoksuvarusteet rinnakkain havainnollistavat teknologian vaikutusta urheilusuorituksiin.

Interaktiivisia kokemuksia koko perheelle

Näyttelyissämme lapset ja aikuiset pääsevät itse kokeilemaan erilaisia urheilulajeja interaktiivisten asetelmien kautta. Voit esimerkiksi testata nopeuttasi juoksumatolla tai kokeilla taitojasi virtuaalisessa mäkihyppysimulaattorissa. Tämä ei ainoastaan tuo lisää elämyksellisyyttä vierailuun, vaan myös opettaa urheilun fysiikkaa ja historiaa hauskalla tavalla.

Interaktiiviset pelit ja tehtävät auttavat erityisesti nuorempia vierailijoita ymmärtämään urheilun sääntöjä ja strategioita, mikä tekee oppimiskokemuksesta sekä opettavaisen että viihdyttävän.

Ympäristötietoisuus ja kestävä kehitys

Meille on tärkeää, että toimintamme on kestävällä pohjalla. Näyttelyissämme kiinnitämme huomiota ympäristönäkökohtiin käyttämällä uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja suosimalla kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Tämä näkyy kaikessa toiminnassamme aina näyttelyrakenteista museomyymälämme tuotevalikoimaan.

Pyrimme myös valistamaan vierailijoitamme ympäristötietoisuuden merkityksestä. Esimerkiksi erilaiset opastetut kierrokset ja työpajat tarjoavat tietoa siitä, kuinka urheilu voi vaikuttaa ympäristöön ja miten jokainen meistä voi omilla valinnoillaan edistää kestävämpää urheilukulttuuria.

Elävöitetty kulttuuriperintö

Urheilu on osa suomalaista identiteettiä ja kulttuuriperintöä. Näyttelymme eivät ainoastaan esittele menneitä saavutuksia, vaan myös elävöittävät urheilun tarinaa tuomalla esiin sen yhteiskunnalliset ja kulttuuriset vaikutukset. Tämän kautta urheilun merkitys suomalaisille saa uusia ulottuvuuksia.

Kävijöinämme saatte kokea, kuinka urheilu yhdistää ihmisiä yli sukupolvien ja miten se on vaikuttanut suomalaiseen yhteiskuntaan eri aikakausina. Tämä syventää ymmärrystä urheilun roolista meidän kaikkien elämässä.

Näyttelymme tarjoavat siis paljon enemmän kuin vain mahdollisuuden tutustua urheilun historiaan; ne tarjoavat elämyksiä, oppimista ja ymmärrystä urheilun kulttuurisesta merkityksestä koko perheelle. Kutsumme teidät kokemaan tämän kaiken itse – tervetuloa!

Aiheeseen liittyvät artikkelit