25.6.2024

Tekemistä Museokortilla – TAHTO

  • Uutiset

Urheilun historiaa ja kulttuuria

Urheilumuseo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvälle urheilun historiaan ja kulttuuriin. Museon näyttelyt kattavat laajan kirjon urheilulajeja ja -tapahtumia, jotka ovat muokanneet suomalaista urheilukulttuuria vuosikymmenten ajan. Näyttelyt ovat suunniteltu niin, että ne tarjoavat mielenkiintoista tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille kävijöille.

Urheilumuseon kokoelmat sisältävät harvinaisia esineitä, valokuvia ja dokumentteja, jotka kertovat urheilun kehityksestä ja merkityksestä yhteiskunnassamme. Näyttelyt on jaettu teemoittain, mikä helpottaa kävijöitä löytämään juuri heitä kiinnostavat aiheet.

Erikoisnäyttelyt ja tapahtumat

Urheilumuseo järjestää säännöllisesti erikoisnäyttelyitä, jotka syventävät tietämystäsi tietyistä urheilulajeista tai -tapahtumista. Nämä näyttelyt tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä harvinaisia esineitä ja kuulla tarinoita, joita et löydä mistään muualta. Erikoisnäyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, joten museossa riittää aina uutta nähtävää ja koettavaa.

Lisäksi TAHDOSSA järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten luentoja ja keskustelutilaisuuksia, joissa alan asiantuntijat jakavat tietämystään ja kokemuksiaan. Nämä tapahtumat tarjoavat syvällisempää tietoa ja mahdollisuuden keskustella urheilun eri ulottuvuuksista.

Kirjasto ja arkisto

Urheilumuseon yhteydessä toimiva kirjasto ja arkisto ovat todellisia aarreaittoja urheilun ystäville ja tutkijoille. TAHDON kirjasto sisältää yhden maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kokoelmista, ja se on avoinna kaikille kiinnostuneille. Kirjastosta löydät kirjoja, lehtiä ja muita julkaisuja, jotka käsittelevät urheilua monipuolisesti eri näkökulmista.

Arkisto ja kokoelmat puolestaan säilyttävät arvokkaita dokumentteja, valokuvia ja esineitä, jotka kertovat urheilun historiasta Suomessa. Arkiston aineistot ovat käytettävissä tutkimustarkoituksiin, ja ne tarjoavat syvällistä tietoa urheilun kehityksestä ja merkityksestä.

Opastetut kierrokset

Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa saada syvällisempää tietoa urheilumuseon näyttelyistä ja kokoelmista. Asiantuntevat oppaat johdattavat sinut läpi museon ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja anekdootteja urheilun historiasta. Opastetut kierrokset tarjoavat mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja saada vastauksia suoraan asiantuntijoilta.

Kierrokset on suunniteltu niin, että ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kävijöille. Ne tarjoavat syvällisempää tietoa ja auttavat ymmärtämään urheilun merkitystä suomalaisessa kulttuurissa.

Interaktiiviset näyttelyt

Urheilumuseon näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden osallistua ja kokea urheilun riemun. Interaktiivisissa näyttelyissä voi kokeilla erilaisia urheilulajeja ja -välineitä, mikä tekee vierailusta entistä elämyksellisemmän. Näyttelyt on suunniteltu niin, että ne tarjoavat tekemistä ja toimintaa kaikenikäisille kävijöille. Interaktiiviset näyttelyt ovatkin erinomainen tapa oppia uutta ja kokea urheilun riemu omakohtaisesti.

Vierailun suunnittelu

Urheilumuseoon tutustuminen on helppoa ja vaivatonta, kun suunnittelet vierailusi etukäteen. Museon verkkosivuilta löydät ajankohtaista tietoa näyttelyistä, tapahtumista ja aukioloajoista. Näin voit varmistaa, että saat kaiken irti vierailustasi ja näet juuri ne näyttelyt ja tapahtumat, jotka sinua eniten kiinnostavat.

Vierailun suunnittelu etukäteen auttaa myös välttämään ruuhkia ja varmistaa, että saat rauhassa tutustua näyttelyihin ja kokoelmiin. Museokortilla pääset nauttimaan urheilumuseon tarjonnasta ilman lisäkustannuksia, joten voit keskittyä nauttimaan elämyksistä ja oppimaan uutta urheilun maailmasta.