23.8.2023

TAHTO mukana Olympiapäivässä la 16.9.

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 16.9.2023 klo 10–17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokeilla eri lajeja ja sytyttää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen.

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää. Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionilla sijaitsevassa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. TAHDON näyttelyt ovat avoinna tapahtumapäivänä klo 11–17. Ilmainen sisäänpääsy 16.9.

Kohti Pariisia!

Kesän 2024 Pariisin olympialaisiin on hyvä virittäytyä muistelemalla 100 vuoden takaisia Pariisin kisoja. TAHDON päänäyttelyssä on esillä Ville Ritolan olympiamitalit Pariisista 1924 sekä Paavo Nurmen Pariisissa käyttämä sekuntikello. Näyttelyissä on tapahtumapäivänä esillä myös ainutlaatuisia maskotteja ja soihtuja eri olympialaisista vuosien takaa. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin. Suomalainen olympiahistoria on laajalti esillä TAHDOSSA!

OHJELMA:

Soihtupaja klo 11.30–16.30
Maskottipaja klo 12–16
Valokuvaesitys Pariisin 1924 olympialaisista Sylvi Saimo -salissa klo 11–17

Jätä kannustusterveiset Suomen olympiajoukkueelle!

TAHDOSSA voit jättää oman kannustustervehdyksesi Pariisin olympialaisissa kesällä 2024 urheilevalle Suomen olympiajoukkueelle!

Lisätietoa Olympiapäivästä

Lämpimästi tervetuloa TAHTOON ja Olympiastadionille!