TAHTO GO

Sovellus on maksuton ja vapaasti ladattavissa Google Play– ja Applen App Store -sovelluskaupoista.

Tahto Go on lisättyä todellisuutta (AR) hyödyntävä mobiilisovellus, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla urheiluhistorian ja liikunnan. Sovellus sisältää kävely- ja pyöräilykierroksia, joissa tutustut virtuaalisen oppaan johdolla urheilun tarinoihin samoissa paikoissa, joissa tarinat ovat syntyneet.

Sovellus paikantaa käyttäjän GPS-signaalin avulla ja aktivoi AR-sisällön käyttäjän lähestyessä sisältökohteita. Kännykän ruudulle avautuu näyttäviä vanhoja valokuvia, jotka on otettu juuri samassa kohdassa. Valokuvien vierellä virtuaalinen opas kertoo kuviin liittyviä tietoa ja tarinoita.

Tahto Gon seitsemällä kierroksella pääset muun muassa promenadille 1800-luvun lopun Alppipuistoon sekä tutustumaan Eläintarhanajojen ja Töölön Pallokentän mielenkiintoiseen historiaan. Helsingin olympialaisiin 1952 liittyvillä teemakierroksilla kerrotaan unohtumattomista kotikisoista parhaat tarinat luonnonkauniilla reiteillä, joista kaksi kulkee Helsingissä ja yksi Hämeenlinnan Ahvenistolla.

Sovelluksen sisällöntuotannosta vastaa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto ja teknisestä toteutuksesta AR-ratkaisuihin erikoistunut CTRL Reality.