TAHTO

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. Tämä kertomus säilyy jatkuvasti täydentyvässä, monipuolisessa ja laajassa urheilu ja liikuntakulttuurin kansalliskokoelmassa. Tahto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus.

Tahdossa toimii yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista.

Tahdossa toimiva Urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa. Urheiluarkisto toimii valtakunnallisena päätearkistona.

35 500 esinettä
2 000 m arkistoja
30 000 kirjaa
500 000 valokuvaa
tuhansia lehtivuosikertoja

MISSIO

Avaamme rohkeasti uusia näkökulmia urheilun menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Elävöitämme palveluillamme suomalaista kulttuuria.

VISIO

TAHTO on aktiivinen, rohkea ja tunnettu kulttuurialan uudistaja vuonna 2025. Olemme vahva vaikuttaja urheilukulttuurin, arvostuksen sekä urheilubrändin kasvussa. Palvelumme kiinnostavat ja puhuttelevat yleisöä syvän asiakasymmärryksen ansiosta. Matalan kynnyksen kohteena tavoittelemme 100 000 kävijän vuositasoa. Toimintamme mahdollistaa jatkuvan investoinnin ja resursoinnin uuteen. Tämä vahvistaa asemaamme valtakunnallisena vastuumuseona.

Suomen Urheilumuseosäätiö

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOA hallinnoi 2.3.1938 perustettu Suomen Urheilumuseosäätiö, jonka tarkoituksena on urheilu- ja liikuntakulttuuriin liittyvän aineiston tallentaminen, tutkimus ja näytteille asettaminen.

Suomen Urheilumuseosäätiö saa toimintaansa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.