19.12.2022

Suomen Monetalle Finnish Sports Legacy -tunnustus
– näyttelyvieraille juhlamitali veloituksetta

  • Uutiset

Suomen Moneta vastaanotti Finnish Sports Legacy -tunnustuksen

Tiedote 19.12.2022

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on luovuttanut Suomen Monetalle The Finnish Sports Legacy -huomionosoituksen suomalaisen liikunta- ja urheilukulttuurin eteen tehdystä työstä. Suomen Moneta on tuottanut vuosien saatossa lukuisia suomalaisten rakastamia urheiluaiheisia keräilyrahoja ja mitaleja, joita on 20 vuoden aikana myyty satoja tuhansia kappaleita.

Nyt myönnettyä huomionosoitusta juhlistaakseen Suomen Moneta lahjoittaa 19.12.–31.12.2022 välisenä aikana TAHDON näyttelyvieraille Helsingin olympialaiset 70 vuotta -juhlamitalin veloituksetta. Juhlavuoden kunniaksi TAHTO ja Suomen Moneta toteuttivat Helsinki -52 -teemaisen keräilymitalikokoelman.

Suomen Monetan toimitusjohtaja Mia Mäkelän mukaan yhteistyö on ollut onnistunut:

– Iloitsemme siitä, että TAHDON kanssa yhteistyössä toteutettu Helsinki -52 -kampanjamme on ollut menestys kaikilla mittareilla. Arvostamme korkealle The Finnish Sports Legacy -huomionosoitusta, joka kannustaa meitä entisestään vahvistamaan liittoamme suomalaisen urheilun kanssa ja siten palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Kampanjan tuotteissa hyödynnettiin Helsingin olympialaisten aikaista ajankuvaa ja TAHDON esine-, valokuva- ja arkistokokoelmia. Suomen Monetan asiakkaat pääsivät kokemaan aitoja ja ainutlaatuisia kesän 1952 muistoja, joilla on ollut suuri vaikutus Suomen yhteiskunnan ja urheilukulttuurin kehitykseen.

TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori alleviivaa Suomen Monetan rohkeaa otetta urheilu- ja liikuntakulttuurin hyödyntämisessä omassa toiminnassaan:

– Moneta on poikkeuksellisella tavalla hyödyntänyt urheilun ja liikunnan sisältöjä liiketoiminnassaan. Se osoittaa toisaalta Monetan arvostusta urheilu- ja liikuntakulttuuria kohtaan, mutta on myös esimerkki siitä yhteydestä, minkä urheilulla suomalaisiin voi luoda.

The Finnish Sports Legacy -tunnustus on Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON osoittama huomionosoitus toimijalle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen urheilu- ja liikuntakulttuurin kehitykseen. Suomen Monetan urheilutuotteiden tuotolla on tuettu monien joukkueiden ja urheilijoiden valmistautumista huippusuorituksiin, ja sitä kautta se on mahdollistanut suomalaisille upeita elämyksiä. Ensimmäinen The Finnish Sports Legacy -tunnustus myönnettiin suomalaiselle Polar Electro Oy:lle.