7.9.2023

Suomen Jääkiekkoilijat ry 50 vuotta – TAHDON asiantuntijalta uusi kirja

  • Uutiset

TIEDOTE 7.9.2023

Matti Hintikan kirjoittama SJRY:n 50-vuotishistoriikkiteos Pelaajien ääni julkaistiin tänään Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA. Suomen Jääkiekkoilijat ry eli Pelaajayhdistys on perustettu vuonna 1973 ja yhdistys juhlistaa tänä vuonna 50-vuotista taivalta.

Kirjassa SJRY:n tarina kaartuu miesten maajoukkuekiekkoilijoiden perustamasta yhdistyksestä kohti yhä ammattimaisempaa pelaajien edunvalvontaa ja naisten näkyvämpää roolia 2020-luvulla. SJRY:n tuki kirjahankkeelle on ollut esimerkillistä.

Historiikin ohjausryhmään kuuluivat Teemu Ramstedt, Risto Kauppinen, Sinuhe Wallinheimo, Jarmo Saarela ja Iiro Järvi. Kirjailija Hintikka kehuu yhteistyötä ohjausryhmän ja SJRY:n toimiston kanssa. 

– Pelaajayhdistykseltä sain apua aina, kun huomasin kysyä. Ohjausryhmä antoi rakentavasti palautetta ja ehdotuksia aihekokonaisuuksista. Yksityiskohtien hiomisessa ja kirjoittajan väärinkäsitysten oikaisemisessa ryhmän työ oli korvaamaton tuki, Matti Hintikka kehuu.

Aiemmin Pelaajayhdistyksen historiasta on ilmestynyt 30-vuotishistoriikki vuonna 2003. Nyt julkaistu Pelaajien ääni -teos nojaa alkuosaltaan erityisesti arkistolähteisiin. Viimeisen 20 vuoden ajalta mukana on paljon haastatteluaineistoa. 

– 50 vuotta on kunniakas taival merkittävälle yhdistyksellemme. Näimme yhdessä, että matka ansaitsi oman kirjansa. Syvempi historian tuntemus auttaa myös meidän yhteisöä kehittymään entisestään, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo. 

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON (Urheilumuseo) asiantuntijat ovat viime vuosina kirjoittaneet alkuperäisaineistoon perustuvat teokset muun muassa SVUL:n, Jääkiekkoliiton, Käsipalloliiton, Pöytätennisliiton ja miesten jalkapallomaajoukkueen historiasta.

Lisätietoja:

Matti Hintikka
tietopalvelukoordinaattori
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
p. 041 538 3854

Pelaajien ääni – Suomen Jääkiekkoilijat ry 1973–2023 julkaistiin TAHDOSSA 7.9.2023. Kuvassa vasemmalta oikealle Sinuhe Wallinheimo, Jarmo Saarela, Matti Hintikka ja Teemu Ramstedt.