9.10.2023

Suomen Hippoksen juhlavuoden näyttely avautuu Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Tiedote 9.10.2023

Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi koottu ihmisen ja hevosen suhteesta kertova näyttely avautuu Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA torstaina 12.10. Näyttely on esillä tammikuuhun 2024.

”Ravit on Suomen vanhin kilpaurheilumuoto ja hevosurheilun suosio on edelleen maassamme suurta. Hevosurheilu kerää paljon yleisöä ja harrastajia on valtavasti ympäri Suomen. Hienoa, että saamme toteuttaa TAHDOSSA tämän pienoisnäyttelyn ja tuoda samalla yleisöllä uutta nähtävää ja koettavaa”, kertoo TAHDON näyttelypäällikkö Kalle Rantala.

Kesän aikana esillä olleiden juhlavuoden valokuvien lisäksi TAHDON päänäyttelyn pukuhuoneosioon on kerätty hevosurheiluun ja hevosten kasvatukseen liittyviä esineitä hevosalan ammattilaisilta vuosien varrelta. Sankari-saliin nostetaan esiin myös legendaarisen ravihevosen Vieskerin kilpakärryt.

”Hevosurheilu on TAHDOSSA arvoisessaan seurassa muun urheilun ja liikunnan rinnalla. Pop up -hengessä kootut pukuhuonekaapit nostavat esiin muun muassa alan ammattilaisia ja tietoa hevosten valmennuksesta. Näyttelyssä voi hakea uutta intoa esimerkiksi elämäntilanteen muutosten myötä arjesta jääneeseen raviharrastukseen tai hurmaantua hevosesta ihan ensimmäistä kertaa”, Suomen Hippoksen viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari kertoo.

Syyslomaviikoilla TAHDOSSA on hevosurheilunäyttelyn innoittamana toiminnallista ohjelmaa koko perheelle. Museossa voi ratsastaa keppihevosilla, testata näyttelytilan pientä esterataa ja viettää aikaa hevosaiheisten tehtävien ja kirjojen parissa.

Palkintoruusukepajassa taiteillaan ohjaajan avustuksella ratsastuksesta ja näyttelytoiminnasta tuttuja palkintoruusukkeita. Paja on maksuton ja alle 18-vuotiailla on ilmainen sisäänpääsy TAHDON näyttelyihin.

”Haluamme kiittää TAHDON ammattilaisia hienosta tarttumisesta hevosurheilun maailmaan. Pop-up näyttelyn esineistön valitsemisessa kuratointi on iso apu ja näyttelyn yhteyteen järjestetty oheisohjelma lisää elämyksellisyyttä. TAHTOON on helppo poiketa myös esimerkiksi Helsinki International Horse Shown yhteydessä, sillä matkaa jäähallilta Olympiastadionille on vain satoja metrejä”, Iivari vinkkaa.

HEVOSVOIMAA-näyttely 12.10.2023–14.1.2024

Aukioloajat:

ma, ti ja pe: 10–18
ke ja to: 10–19
la ja su: 11–17

Paikka: Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO, Olympiastadion

Liput ja saapumisohjeet

Lisätietoja: 

Saara Iivari
viestintä- ja markkinointijohtaja, Suomen Hippos ry.
saara.iivari@hippos.fi tai p. 040 569 6597

Kalle Rantala
näyttelypäällikkö, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
kalle.rantala@tahtocom-staging.test.cchosting.fi tai p. 044 700 2592

Suomen Hippoksen juhlavuoden kumppanina toimii Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.