17.4.2024

Pukeudu kuin Suomen olympiajoukkue – tuotteita TAHTO Shopissa

  • Uutiset

Nyt niitä saa myös TAHTO Shopista Olympiastadionilta! Nimittäin Suomen olympiajoukkueen virallisia vaatteita ja asusteita. Pariisin kesäkisoihin on enää tovi aikaa ja Suomen olympiajoukkueen uudet edustusasut esiteltiin keskiviikkona 17.4. Samaan aikaan ne tulivat myyntiin myös TAHDON museokauppaan.

Suomen olympiajoukkueen asut on valmistanut TAHDON pääyhteistyökumppani Luhta, ja ne ovat Rukka-tuotemerkkiä. Suomen joukkue on ollut Luhdan vaatettama jo useammissa aiemmissa olympialaisissa, sillä se on vastannut olympiajoukkueen vaatetuksesta jo vuodesta 2017 lähtien.

Pariisin kesäkisojen malliston työstäminen aloitettiin vuonna 2022 yhdessä Aalto-yliopiston kanssa järjestetyllä ideakilpailulla. Malliston ideaksi ja inspiraatioksi valikoitui ”valo ja varjo”. Malliston suunnittelussa kuunneltiin urheilijoilta saatua palautetta sekä toiveita vaatteiden materiaaleista ja toiminnallisuuksista. Edustusasut haluttiin tehdä myös Pariisin kisojen teema huomioiden kiertotalouden vaatimusten mukaisesti ja mallistokoko ja tuotantomäärä optimoiden. Materiaaleiksi valittiin kestävää kehitystä tukevia kierrätysmateriaaleja sekä uusia materiaali-innovaatioita kuten Spinnovaa, Pure Wastea ja Soronaa.

PARIISIN olympialaisten avajaiset järjestetään perjantaina 26. heinäkuuta. Kisat päättyvät sunnuntaina 11. elokuuta. Olympiakesä näkyy myös TAHDON näyttelyssä uusilla nostoilla kesän aikana ja päänäyttelyssä on jo pidempään ollut esillä juoksijasuuruus Ville Ritolan olympiamitalit 100 vuoden takaa. Ranskan pääkaupungissa nimittäin kisattiin olympialaiset myös tasan sata vuotta sitten, vuonna 1924. Pariisi oli olympiaisäntänä myös vuonna 1900.

Valikoima Rukka-olympiamalliston monikäyttöisiä tuotteita on saatavilla nyt TAHTO Shopissa.

Tervetuloa uudistuneisiin näyttelyihimme ja ostoksille TAHTOON!