26.6.2024

Opastettu kierros TAHTO kulttuurikeskuksessa

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Urheilun historiaa ja kulttuuria

TAHDOSSA pääset sukeltamaan syvälle urheilun historiaan ja kulttuuriin. TAHDON urheilumuseo on toiminut vuodesta 1938 lähtien, ja sen näyttelyt tarjoavat kattavan katsauksen urheilun ja liikunnan maailmaan. Näyttelyt tarjoavat mielenkiintoista tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille kävijöille.

Urheilumuseon näyttelyt ovat täynnä kiehtovia esineitä ja tarinoita, jotka kertovat suomalaisen urheilun merkittävistä hetkistä ja henkilöistä. Voit tutustua esimerkiksi olympialaisten historiaan, suomalaisiin urheilulegendoihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin aiheisiin. Näyttelyt ovat interaktiivisia ja tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta hauskalla ja innostavalla tavalla.

Opastetut kierrokset

Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa syventää vierailukokemusta TAHDOSSA. Asiantuntevat oppaat johdattavat sinut läpi näyttelyiden ja kertovat mielenkiintoisia yksityiskohtia ja taustatietoja esillä olevista esineistä ja tarinoista. Opastetut kierrokset tarjoavat mahdollisuuden saada syvällisempää tietoa ja ymmärrystä urheilun ja liikunnan historiasta.

Kierroksilla kuulet tarinoita, joita et muuten ehkä huomaisi tai ymmärtäisi täysin. Oppaat ovat asiantuntevia urheilun ja historian ystäviä, jotka osaavat vastata kysymyksiin ja kertoa lisää aiheista, jotka erityisesti kiinnostavat sinua. Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa saada enemmän irti vierailustasi ja oppia uutta hauskalla ja innostavalla tavalla.

Erikoisnäyttelyt ja tapahtumat

TAHDOSSA järjestetään säännöllisesti erikoisnäyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat uusia näkökulmia urheilun maailmaan. Nämä näyttelyt ja tapahtumat ovat usein ajankohtaisia ja liittyvät esimerkiksi meneillään oleviin urheilutapahtumiin tai merkkivuosiin. Erikoisnäyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua syvällisemmin tiettyihin aiheisiin ja nähdä harvinaisia esineitä ja dokumentteja.

Tapahtumat voivat sisältää esimerkiksi luentoja, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia, joissa asiantuntijat ja urheilun ystävät kokoontuvat jakamaan tietoa ja kokemuksia. Nämä tilaisuudet ovat erinomainen tapa syventää omaa tietämystään ja verkostoitua muiden urheilusta kiinnostuneiden kanssa. Erikoisnäyttelyt ja tapahtumat tekevät vierailusta TAHDOSSA aina uuden ja mielenkiintoisen kokemuksen.

Urheilukirjasto ja arkisto

TAHDOSSA sijaitsee yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista. Tämä kirjasto on aarreaitta kaikille urheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille. Kirjastosta löytyy laaja valikoima kirjoja, lehtiä, tutkimuksia ja muita julkaisuja, jotka kattavat urheilun ja liikunnan kaikki osa-alueet. Kirjasto on avoin kaikille ja tarjoaa erinomaiset puitteet tutkimukselle ja tiedonhankinnalle.

Urheiluarkisto toimii valtakunnallisena päätearkistona ja säilyttää arvokasta urheiluun liittyvää aineistoa. Arkistosta löytyy esimerkiksi valokuvia, asiakirjoja, äänitteitä ja muita historiallisia dokumentteja, jotka kertovat suomalaisen urheilun tarinaa. Arkisto on tärkeä resurssi tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita urheilun historiasta ja kulttuurista.

Vierailun suunnittelu

Vierailu TAHDOSSA on helppo suunnitella ja toteuttaa. Kulttuurikeskus sijaitsee Olympiastadionilla, joka on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla. Stadionin alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet, joten vierailu on vaivatonta myös autolla saapuville.

TAHDOSSA vierailu tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen kokemuksen kaikille urheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille. Näyttelyt, opastetut kierrokset, erikoisnäyttelyt ja tapahtumat tarjoavat runsaasti nähtävää ja koettavaa. Urheilukirjasto ja arkisto puolestaan tarjoavat syvällisempää tietoa ja tutkimusmahdollisuuksia. Suunnittele vierailusi etukäteen ja valmistaudu nauttimaan urheilun ja liikunnan kiehtovasta maailmasta.