1.6.2023

OLYMPIASTADION JA TAHTO OVAT KESÄN SYKÄHDYTTÄVIMMÄT LOMAKOHTEET

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

TIEDOTE 1.6.2023

Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Olympiastadion ja siellä sijaitseva Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO ovat auki koko kesän aamusta iltaan. Olympiastadionilta löytyy mukavaa tekemistä ja sykähdyttäviä elämyksiä koko perheelle. 72 metriä korkeasta Olympiastadionin tornista avautuu hulppeat näkymät Helsingin kesäiseen kaupunkimaisemaan. Kesä käynnistetään 12.6. stadionin syntymäpäivillä, jolloin luvassa on paljon ohjelmaa.

Helsinki-päivänä 12.6. juhlitaan Olympiastadionilla ja TAHDOSSA stadionin 85-vuotispäivää. Juhlapäivää vietetään toiminnallisen ohjelman merkeissä klo 11–21. Olympiastadionilla on mahdollista osallistua mm. opastettuihin kierroksiin, porrasjuoksutreeneihin, skumppajoogaan ja katetussa A-galleriassa tanssitaan Katri Mäkisen ja Matti Puron johdolla klo 17.30–20.30. TAHDOSSA kerrotaan tapahtumapäivänä Olympiastadionin muodonmuutoksesta ja ainutlaatuisesta historiasta upeiden valokuvien avulla. Lapsille TAHDOSSA on tarjolla monenlaisia toiminnallisia ja liikunnallisia pisteitä sekä aarteenetsintää. TAHTO järjestää 12.6. myös kävelyopastuksen Eläintarhanajon -kisareitillä klo 14. Rata sijaitsee Olympiastadionin välittömässä läheisyydessä. 

Kesällä Olympiastadion ja TAHTO ovat avoinna joka päivä. Olympiastadioniin voi tutustua opastetuilla stadionkierroksilla ja kesän uutuutena on muiden kierrosten lomassa Katolta maan alle -kierros. Stadionin torni on avoinna aamusta iltaa. Olympiastadionilla vierailijoita palvelee myös ravintola Bistro Stadion ja sen kesäterassilla voi ihailla ruokailun lomassa Stadionin upeaa ja palkittua arkkitehtuuria.  

TAHDOSSA on tänä kesänä esillä neljä erilaista näyttelyä. Päänäyttelyn lisäksi vaihtuvana näyttelynä jatkuu 27.8. saakka ympäristöaiheinen Menneen talven lumet -näyttely. Esillä on myös 14.6. saakka Eläintarhanajosta kertova Eltsu Grand Prix -näyttely ja juhannuksen jälkeen TAHDOSSA muistellaan kesän 1983 yleisurheilun MM-kisoja, jotka järjestettiin ikonisella Olympiastadionilla tasan 40 vuotta sitten. Yleisurheilun MM83 pop up -näyttely on esillä 26.6.–31.8. TAHDOSSA järjestetään kesällä tuttuun tapaan paljon avoimia yleisöopastuksia näyttelyihin.

Jos tulet muualta Suomesta, on Olympiastadion vain kahden kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Pääset Olympiastadionille ja TAHTOON rautatieasemalta kätevästi ratikoilla numero 2,4, ja 10, tai pyörällä ja kävellen kaunista Töölönlahden rantareittiä pitkin. Olympiastadionin läheisyydestä löytyy parkkitilaa niin Kisahallin kuin Jäähallinkin puolelta.  

Stadionin ja TAHDON 85-vuotisjuhlapäivän (12.6.) ohjelmaan pääset tutustumaan tästä

Lisätietoa Olympiastadionin ja TAHDON palveluista:

www.stadion.fi

www.tahtocom-staging.test.cchosting.fi

Lisätietoja:

Marju Paju
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Olympiastadion
Puh. 040 5138452 / marju.paju@stadion.fi

Sanna-Leena Perunka
Viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
Puh. 044 794 5181 / sanna-leena.perunka@tahtocom-staging.test.cchosting.fi