10.5.2023

Olympiastadion 85 vuotta – Stadionpäivä 12.6.23

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Tervetuloa juhlimaan 85 vuotiasta Olympiastadionia maanantaina 12.6.

Haluamme juhlistaa kaikkien kaupunkilaisten kanssa Olympiastadionin upeaa ja ainutlaatuista historiaa. TAHDON näyttelyt ovat avoinna tapahtumapäivänä 12.6. klo 10–20 ja kaikki maksulliset sisäänpääsyliput vain 5 euroa. Alle 18-vuotiaille on aina ilmainen sisäänpääsy TAHTOON. Museokortilla sisäänpääsy maksutta.

OHJELMA:

Kerromme Olympiastadionin muodonmuutoksesta ja historiasta upeiden valokuvien avulla. Museolehtori Jonna Kokkola kertoo Sylvi Saimo -salissa tarinoita kuvien takaa klo 11, 13, 16, ja 18. Mukaan mahtuu kerrallaan noin 30 henkilöä. Ilmoittautumiset paikan päällä 12.6.

Nonstop valokuvashow Olympiastadionin historiasta 85 vuoden ajalta pyörii Sylvi Saimo -salissa koko tapahtumapäivän klo 10–20.

Lapsille on tarjolla Olympiastadion-aiheinen aarteenetsintä ja toiminnallisissa näyttelyissä on paljon mielenkiintoista tekemistä koko perheelle.

TAHDOSSA on tällä hetkellä esillä kolme näyttelyä. Päänäyttely Tahdon tarina ja vaihtuvana näyttelynä ympäristöaiheinen Menneen talven lumet -näyttely. Parhaillaan esillä on myös Eläintarhanajosta kertova Eltsu Grand Prix pop up -näyttely.

Legendaarinen Eläintarhanajo kilpailtiin Helsingissä vuosina 1932–1963. ”Eltsu” loi monin tavoin suomalaista moottoriurheilukulttuuria, joka jatkuu edelleen laajana ja menestyvänä. TAHDON pop up -näyttelyssä palataan Kuolemankurvan ja Moukaripörssin sykähdyttäviin tunnelmiin.

12.6. klo 14 kävelyopastus Eltsun ajojen reitille

Lähtö Eltsu Grand Prix teemanäyttelystä. Kävelykierroksella toimii oppaana TAHDON asiantuntija Jouni Lavikainen. Kesto noin 60 minuuttia. Säävaraus (sateen sattuessa kierros pidetään TAHDON näyttelytiloissa). Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset paikan päällä 12.6.

Ohjelma ja opastukset kuuluvat sisäänpääsymaksun hintaan.

Näe, koe ja elä TAHTO!