27.5.2022

Metsähallitus tuo Suomen luonnon Urheilumuseoon

  • Uutiset

TIEDOTE 27.5.2022

Metsähallitus ja Urheilumuseo aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on tuoda Metsähallituksen maat, vedet ja metsät Urheilumuseoon. Metsähallituksen rooli suomalaisessa urheilu- ja liikuntakulttuurissa luonnossa liikuttajana sekä hyvinvoinnin ja ilmasto- ja ympäristöasioiden edistäjänä havainnollistuu Urheilumuseoon tuotettavassa vaihtuvassa näyttelyssä. Ainutlaatuinen, kestävää kehitystä ja ilmastonmuutosta käsittelevä näyttely ja siihen liittyvät digitaaliset sisällöt avataan Urheilumuseossa ensi syksynä.

Suomalaisella luonnolla, metsillä, mailla ja vesillä on merkittävä rooli suomalaisten aktiivisessa vapaa-ajassa. Suomalainen luonto on kautta aikain toiminut niin huippu-urheilijoiden kuin tavallisten liikkujienkin akkujen lataamisen paikkana ja elinvoiman lähteenä. Sieltä ovat urheilusankarimme ammentaneet rautaisen kestävyyskunnon, ja luonto on antanut myös lohtua tappioiden hetkellä. Nyt tämä kokonaisuus tuodaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ainutlaatuisiksi näyttelysisällöiksi Urheilumuseoon.

Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori korostaa yrityskumppanuuksien merkitystä urheilu- ja liikuntakulttuurikeskuksen toiminnassa ja suurta yleisöä kiinnostavia sisältöjä luodessa:

– Metsähallituksen kanssa pääsemme käsittelemään suomalaisen urheilukulttuurin yhteiskunnallisesti merkittäviä ulottuvuuksia kuten kestävää kehitystä, suomalaisten luontosuhdetta sekä toiminnan vaikutuksia ilmastonmuutokseen – asioita, jotka koskettavat hyvin ajankohtaisesti meitä kaikkia.

Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelän mukaan luonnon tuominen Urheilumuseoon mahdollistaa luontoelämyksen myös urbaanissa ympäristössä:

– Voidaan sanoa, että Metsähallituksen maat ja vedet ovat Suomen suurin liikuntapaikka. Meille on tärkeää tuoda esiin metsien monipuolista merkitystä niin ilmastonmuutoksen hillinnässä kuin myös henkisen ja aineellisen hyvinvoinnin lähteenä. Haluamme, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus nauttia luonnosta ja sen tuomasta arvosta yli sukupolvien.

Urheilumuseon ja Metsähallituksen asiakkaille ja sidosryhmille yhteistyö näyttäytyy ainutlaatuisina sisältöinä digitaalisissa kanavissa ja Urheilumuseon näyttelyssä. Uuden vaihtuvan näyttelyn nimi ja konsepti julkaistaan alkusyksystä 2022.

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka hoidossa on kolmasosa Suomen maa- ja vesialueita. Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien. 1200 metsähallituslaista eri puolilla Suomea vastaavat alueiden kestävästä käytöstä, hoidosta ja suojelusta -erilaiset tarpeet ja odotukset yhteensovittaen. www.metsa.fi

Urheilumuseo on maailmalla ainutlaatuinen urheilukulttuurikeskus. Missiomme on kasvattaa urheilun ja liikunnan arvostusta. Valtakunnallisena vastuumuseona tallennamme, tutkimme ja esittelemme monikanavaisesti suomalaista urheilua ja liikuntaa menestyshetkistä aina arkiliikunnan iloon. Kokoelmiimme kuuluu 36 000 esinettä, 500 000 valokuvaa ja 2500 metriä urheilun arkistoja. www.urheilumuseo.fi

LISÄTIETOJA:

METSÄHALLITUS
Viestintä-, strategia- ja vastuullisuusjohtaja Terhi Koipijärvi
puh. 0206394080
terhi.koipijarvi(at)metsa.fi

Viestintäpäällikkö Päivi Lazarov
puh. 0206394807
paivi.lazarov(at)metsa.fi

URHEILUMUSEO
Johtaja Jukka-Pekka Vuori
puh. 050 598 7064
jukka-pekka.vuori(at)urheilumuseo.fi