1.11.2022

Menneen talven lumet -näyttely tarkastelee kriittisesti urheilua ja ympäristöä

  • Uutiset

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA avautuu uusi ympäristöä, kestävää kehitystä ja ilmastonmuutosta käsittelevä vaihtuva näyttely perjantaina 25.11.2022. Näyttelyssä käsitellään suomalaisen liikunnan ja urheilun sekä ympäristön suhdetta kestävän kehityksen näkökulmasta. Ovatko suomalaiseen urheilu- ja liikuntakulttuuriin olennaisesti kuuluva lumi ja jää sulamassa pysyvästi altamme oman toimintamme vuoksi?

Menneen talven lumet on ensimmäinen valtakunnallinen urheilun kontekstista toteutettu ympäristönäyttely. Näyttely pyrkii vastaamaan kysymykseen, onko suomalaisten rakastama urheilu ympäristön kannalta menneen talven lumia.

Menneen talven lumet havainnollistaa suomalaisen liikunnan ja urheilun sekä ympäristön suhdetta kestävän kehityksen näkökulmasta. Teemoja ovat luontoliikunta, rakennukset, kentille kulkeminen sekä arjen teot yksilöistä yhdistyksiin ja yrityksiin. Sisällöt herättävät pohtimaan omaa urheiluun ja liikuntaan liittyvää toimintaa ympäristön näkökulmasta.

  • Liikuntakulttuurissa on paljon hyvää, mutta on myös asioita, joita voimme tehdä esimerkiksi ympäristön kannalta paremmin. Sillä on väliä missä, millä ja miten liikumme. Ja toisaalta – missä seuraamme urheilua, TAHDON näyttelypäällikkö Kalle Rantala kertoo.

Urheilu ja liikunta jättävät monenlaisia jälkiä ympäristöömme ja yhteiskuntaamme. Omat valintamme vaikuttavat suoraan tai välillisesti siihen, minkälainen urheilu- ja liikuntakulttuuri on nyt ja tulevaisuudessa. Kalle Rantala avaa näyttelyn yhteiskunnallista merkitystä:

  • Tavoitteena on lisätä tietoisuutta, tunnistaa faktoja ja ruokkia keskustelua liikuntakulttuurin monista merkityksistä oleellisena osana toivottavasti yhä kestävämmäksi muuttuvaa yhteiskuntaa

Näyttelyn ovat mahdollistaneet TAHDON pääyhteistyökumppanit Luhta, Sanoma ja Veikkaus sekä näyttelyn yhteistyökumppanit Metsähallitus, Paroc, St1, Tomra ja Lappset. Näyttelyyn liittyviä sisältöjä tullaan näkemään myös yhteistyökumppanien digitaalisissa kanavissa tulevan vuoden aikana.

Menneen talven lumet -näyttely on esillä Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA 27.8.2023 asti.

Lisätietoja:
Kalle Rantala
näyttelypäällikkö
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
kalle.rantala@tahtocom-staging.test.cchosting.fi
p. 044 700 2592