21.3.2024

Martti Puumalaiselta upea lahjoitus TAHDON kokoelmiin

  • Uutiset

Judon raskaansarjan Euroopan mestari Martti Puumalainen teki olympiakesän alla arvokkaan lahjoituksen TAHDON kokoelmiin. Urheilun ja liikunnan kansalliskokoelma täydentyi Puumalaisen mustasta vyöstä, jota hän käytti Ranskan Montpellierissä 2023 järjestetyissä EM-kilpailuissa. Loppuottelussa suomalainen voitti Georgian Guram Tushishvilin jatkoajalla ja saavutti upeasti Euroopan mestaruuden.

Historiallinen lahjoitus on tärkeä lisä TAHDON mittaviin ja monipuolisiin kokoelmiin. Esine tulee kesällä olympiavuoden kunniaksi esille TAHDON päänäyttelyn sankariosioon ja yleisö pääsee näkemään sen museon aukioloaikoina. Kovaksi urheilumieheksi tunnustautuva Martti Puumalainen teki lahjoituksen mielellään juuri TAHDON kokoelmiin:

  • Seuraan paljon urheilua ja on kunnia-asia lahjoittaa tämä musta vyö juuri tänne TAHTOON ja urheilumuseoon. Haluan näin jättää jäljen myös omasta urastani suomalaisen urheilun historiaan. Saavutin judon mustan vyön jo 16 vuotiaana, aika nuorena urheilijana.

Martti Puumalainen on nostanut judon kiinnostuksen Suomessa aivan uudelle tasolle ja sen huomasi myös median kiinnostuksesta tämän päiväiseen tilaisuuteen TAHDOSSA. Puumalainen nousi viime vuoden Masters-turnausvoitollaan ja Euroopan mestaruudellaan yhdeksi Suomen suurimmista mitalitoivoista kesän Pariisin olympialaisissa. Tätä ennen Puumalainen hakee vielä kovia harjoitusvastustajia ulkomailta ja tavoittelee uransa ensimmäistä MM-mitalia Abu Dhabissa.

TAHDOSSA medialla olikin viimeisen kerran mahdollisuus haastatella hallitsevaa Euroopan mestaria Suomessa ennen toukokuussa käytäviä judon MM-kilpailuja. Maailmanmestaruuksista kisataan Abu Dhabissa 19–24.5.2024.