20.9.2022

Luhta Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON pääkumppaniksi

  • Uutiset

TIEDOTE 20.9.2022

Miljoonien suomalaisten liikkujien ja lukuisten kansainvälisillä kentillä maatamme edustavien maajoukkueiden vaatettaja Luhta Sportswear Company sekä Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on kertoa Luhdan vastuullisesta roolista suomalaisessa liikunta- ja urheilukulttuurissa. Yhteistyö käynnistyy marraskuussa TAHDON uudessa ympäristöä, kestävää kehitystä ja ilmastonmuutosta käsittelevässä vaihtuvassa näyttelyssä.

Päällämme liikunta- ja urheilusuorituksissa olevat vaatteet ovat merkittävä myönteisen tunnekokemuksen vahvistaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Hyvissä sporttivarusteissa on hyvä olla, hikoilla tai vaikka kannustaa suomalaisia urheilusuorituksissaan. Urheiluvaatteen värit, materiaalit ja design viestivät myös ajastaan, ja erilaiset ja eri-ikäiset vaatteet kuvaavat hienolla tavalla sitä kaarta, miten Luhta on ollut osa suomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuria.

TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori arvostaa uuden pääkumppanin kykyä luoda suurta yleisöä kiinnostavia tuotteita:

–    Luhta on toiminut osana suomalaista yhteiskuntaa kantamalla vastuunsa meille tärkeiden urheilujoukkueiden vaatettamisessa ja yhteisöllisyyden rakentamisessa vuosikymmenien ajan. Nämä joukkueet ja tapahtumat ovat tuoneet meille ikimuistoisia tunteita ja hetkiä. Näitä arkistojen aarteita pääsemme nyt yhdessä Luhdan kanssa jakamaan suomalaisille.

Modernissa urheilumuodissa korostuvat voimakkaasti ympäristöarvot, ekologisuus ja kiertotalousajattelu. Urheiluvaate on monesti käyttökelpoinen vielä pitkään senkin jälkeen, kun ensimmäinen omistaja ei niitä enää tarvitse. Luhdan lanseeraama ReUse-ohjelma antaa käytetyille vaatteille uuden elämän ja auttaa niitä palautumaan takaisin kiertoon. Nyt tämä ohjelma havainnollistetaan myös TAHDOSSA marraskuun lopulla avautuvassa ympäristöaiheisessa vaihtuvassa näyttelyssä.

Luhdan toimitusjohtajan Juha Luhtasen mukaan ympäristöarvojen korostaminen yhteistyössä on osa Luhdan vastuullisuusohjelmaa:

–    Jo yli sadan vuoden ajan olemme tarjonneet mahdollisuuksia ulkoiluun, urheiluun ja huolettomaan vapaa-ajan viettoon. Päästöjä vähentämällä ja luonnonvaroja huomioimalla varmistamme samat mahdollisuudet myös tuleville sukupolville. Haluamme nostaa nämä arvot myös olennaiseksi osaksi suomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuria – tekojen kautta.

TAHDON ja Luhdan asiakkaille sekä sidosryhmille yhteistyö näyttäytyy ainutlaatuisina sisältöinä digitaalisissa kanavissa ja kulttuurikeskuksen näyttelyissä. Uuden vaihtuvan näyttelyn nimi ja konsepti julkistetaan loppusyksystä 2022.

Lisätietoja:
Tarja Malinen, Corporate Communications Manager
Luhta Sportswear Company
tarja.malinen@luhta.fi
puh. 040 522 3172

Jukka-Pekka Vuori, johtaja
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
jukka-pekka.vuori@tahtocom-staging.test.cchosting.fi
puh. 050 598 7064

Luhta-konsernin liikevaihto oli 196 miljoonaa euroa vuonna 2021, ja se työllisti tilikaudella noin 1320 henkilöä. Päämarkkinat ovat kotimaan lisäksi Keski-Euroopassa, Ranskassa, Hollannissa ja Italiassa. Yhtymän tunnetuimmat merkit ovat Luhta, Rukka, Icepeak, Torstai, Ril’s ja Your FACE. Lisäksi yhtymään kuuluu muodin kokonaispukeutumiseen keskittynyt Aleksi 13 -vähittäiskauppaketju, rentoon sportswear-henkiseen pukeutumiseen keskittynyt Luhta Brand Store -ketju, naisten muotia tarjoavat Your FACE- ja Ril’s-myymälät, ulkoilun erikoismyymälä Luhta Outdoor Store sekä edullisesti edellisten sesonkien mallistoja ja erikoiseriä kuluttajille tarjoavat Luhta Outlet -tehtaanmyymälät.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Sen ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. TAHDOSTA löytyvät Urheilumuseon näyttelyt, tietopalvelu ja arkisto. TAHDOSSA toimii myös yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista.