13.5.2024

Kouluviestikarnevaali ja Stafettkarnevalen tuo liikettä TAHTOON

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Tällä viikolla Olympiastadionilla järjestetään kaksi isoa koululaisten karnevaalitapahtumaa ja tämä tietää liikettä ja hulinaa myös TAHDON näyttelyissä. Keskiviikkona 15.5.2024 Olympiastadionin valloittaa Kouluviestikarnevaali ja loppuviikosta on ruotsinkielisten koulujen vuoro, kun perinteinen Stafettkarnevalen juostaan jo 62. kerran. Stafettkarnevalenin tapahtumapäivät ovat 17-18.5.2024.

Kouluviestikarnevaalin ja Stafettkarnevalenin osallistujilla on siis ainutlaatuinen tilaisuus vierailla myös Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA, joka sijaitsee Olympiastadionilla. Toiminnallisissa näyttelyissä on esillä suomalaisen urheilun ikimuistoiset hetket ja sankaritarinat. Upeiden esineiden ja valokuvien lisäksi tutuiksi tulevat useat suomalaisurheilijat ja tietenkin Helsingissä vuonna 1952 järjestyt olympialaiset. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyssä pureudutaan liikunnan syihin ja seurauksiin.

TAHDON näyttelyissä on lupa liikkua! Voit testata juoksuvauhtisi lisäksi vaikkapa reaktionopeutesi näppäilypelissä tai pelata hauskaa Subsoccer -jalkapallopeliä. Muistathan, että TAHDON kulmalta löytyy myös Olympiastadionin ympäristössä kulkevan Mobo-suunnistusreitin rasti.

Koululaisryhmille sisäänpääsy TAHDON näyttelyihin on tapahtumapäivänä ilmainen (alle 18-vuotiaat). Koululaisryhmien mukana pääsee kaksi aikuista sisään ilmaiseksi. Muille Kouluviestikarnevaaliin tai Stafettkarnevaleniin osallistuville aikuisille tarjoamme lipun ryhmähinnalla 11 euroa/hlö.

Näe, koe ja elä TAHTO!