5.5.2023

Kevään suurtapahtuma Eläintarhanajo esillä TAHDOSSA

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

TIEDOTE 5.5.2023

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA on avautunut uusi moottoriurheilun historiaa käsittelevä näyttely. Legendaarinen Eläintarhanajo kilpailtiin Helsingissä vuosina 1932–1963. Viimeisestä kilpailusta on siis kulunut tänä keväänä tasan 60 vuotta. Moottorien pärinä, risiiniöljyn tuoksu ja keväisen luonnon värit jättivät jälkeensä sykähdyttäviä muistoja. ”Eltsu” loi monin tavoin myös suomalaista moottoriurheilukulttuuria, joka jatkuu edelleen laajana ja menestyvänä.

Kansainvälistä mainetta niittänyt tapahtuma keräsi valtavan yleisömäärän Helsinkiin nykyisten Vauhtitien, Hammarskjöldintien ja Nordenskiöldinkadun varsille. Kisa koostui auto- ja moottoripyöräluokkien erimittaisista lähdöistä kahden kilometrin radalla. Lipun ostaneita katsojia oli parhaimmillaan yli 80 000. TAHDON pop up -näyttelyssä palataan Kuolemankurvan ja Moukaripörssin sykähdyttäviin tunnelmiin. Eltsu Grand Prix -näyttelyssä on esillä kuvia, esineitä, moottoripyöriä ja kisoja hallinneen Curt Lincolnin auto.

Opastettuja kierroksia TAHDOSSA

Järjestämme TAHDOSSA myös avoimia yleisöopastuksia Eltsu Grand Prix -näyttelyyn. Ensimmäinen opastus on torstaina 25.5. klo 17.30 ja toinen yleisöopastus järjestetään keskiviikkona 14.6. klo 13. Lisäksi sään salliessa toteutamme Helsinki-päivänä 12.6. klo 14 kävelyopastuksen Eltsun ajojen reitille (sateen sattuessa opastus tapahtuu näyttelytiloissa).

Eltsu Grand Prix esillä TAHDOSSA 5.5.–14.6.

Lisätietoja näyttelystä:

Kalle Rantala
Näyttelypäällikkö
kalle.rantala@tahtocom-staging.test.cchosting.fi
puh 044 700 2592