21.9.2023

Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyssä on lupa liikkua

  • Uutiset

TIEDOTE 21.9.2023

Miksi liikkuisin? Tätä pohditaan TAHDON uudessa Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyssä, joka avautuu yleisölle Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA perjantaina 22.9.2023.

Metsässä poimijaansa odottavat marjat ja kentillä kirmaavat pelikaverit ovat aivan yhtä hyviä syitä liikkua. Liikuntamotivaatioiden kirjo on valtava, mutta aina motivaatiota ei löydy. Vähäiselle liikkumiselle lasketaan jopa syyllistävästi teoreettisia hintalappuja. Yksilön näkökulmasta olennaiselta tuntuu erityisesti huvi tai hyöty, jota hikoilusta on hänelle itselleen. Suomalaisten liikkumattomuus ja sen aiheuttamat ilmiöt ovat pinnalla julkisessa keskustelussa, ja myös TAHDOSSA sukelletaan nyt urheilutuloksia syvemmälle. Uudessa näyttelyssä on lupa liikkua ja rentoutua sekä kummastella liikunnan vaikutuksia useasta näkökulmasta. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin poliittisista päätöksistä sydämen sykkeeseen.

Näyttelyn ovat mahdollistaneet TAHDON pääyhteistyökumppanit Luhta, Sanoma ja Veikkaus sekä näyttelykumppanit Alko, Storytel, Kastor, Helo ja Lappset. Näyttelyyn liittyviä sisältöjä tullaan näkemään myös TAHDON ja yhteistyökumppanien digitaalisissa kanavissa.

Näyttely on esillä yleisölle Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA lähes vuoden ajan 1.9.2024 saakka.

Paikka: Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
Osoite: Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Kalle Rantala
näyttelypäällikkö
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
kalle.rantala@tahtocom-staging.test.cchosting.fi

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Sen ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. TAHDOSTA löytyvät Urheilumuseon näyttelyt, tietopalvelu ja arkisto. TAHDOSSA toimii myös yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista. www.tahtocom-staging.test.cchosting.fi