15.11.2022

HIFK 125 vuotta Stadissa -juhlanäyttely TAHDOSSA

  • Uutiset

125 vuotta stadissa -pop up

Perinteikkään helsinkiläisseuran historia esillä TAHDOSSA. Helsingin IFK täytti lokakuussa 125 vuotta. Juhlavuotta tuodaan esiin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON pop up -näyttelyssä
16.11.–5.12.2022.

HIFK 125 vuotta Stadissa -pop up on ensimmäinen urheiluseuran näyttely uudistuneessa TAHDOSSA. Näyttelyssä on esillä muistoja ja esineitä monilajiseuran pitkän historian eri vuosikymmeniltä.

  • Olemme todella iloisia, että saamme näyttää välähdyksen HIFK:n 125-vuotista historiaa. Stadilaisuus on iso osa seuran identiteettiä, joten on upeaa päästä toteuttamaan pop up -näyttely juuri tässä miljöössä. Hienoa, että pääsemme tuomaan pienen palasen seuran historiaa uuteen Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOON. Monilajiseurana ja näin pitkällä historialla emme pääse läheskään kaikkea tuomaan esiin, mutta tarjolla on hienoa historiaa ja mielenkiintoisia esineitä – sekä kuvia, kertoo HIFK:n keskushallituksen puheenjohtaja René Österman.

Kulttuurikeskus TAHDON kokoelmiin lahjoitettiin 15.11. vietetyissä näyttelyn avajaisissa HIFK:n miesten jääkiekkojoukkueen kapteenin Teemu Tallbergin juhlavuoden pelipaita.

  • On mahtava saada stadilaisen HIFK:n perinnettä näkyviin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOON (ent. Urheilumuseo). Olemme valtakunnallinen ja globaalisti ainutlaatuinen urheilun historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta esittelevä kokonaisuus ikonisella Olympiastadionilla. HIFK:n respect-kulttuuri pääsee TAHDOSSA esiin ansaitsemallaan tavalla ja toivommekin, että kaikki urheilun ystävät löytävät tiensä tänne riippumatta siitä mitä seuraa fanittaa, TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori iloitsee.

Kaikilla HIFK:n eri lajien kausikorteilla ja kauden ottelulipuilla saa 50 %:n alennuksen TAHDON näyttelylipusta. Etu on voimassa HIFK 125 vuotta Stadissa -pop upin ajan 5.12. saakka.

Lisätietoja:

Kalle Rantala
näyttelypäällikkö
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO
kalle.rantala@tahtocom-staging.test.cchosting.fi
p. 044 700 2592

Raakel Koittola

Myynti- ja markkinointipäällikkö
HIFK Hockey
raakel.koittola@hifk.fi
p. 044 358 4522


Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Sen ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan suuri kertomus. TAHDOSTA löytyvät Urheilumuseon näyttelyt, tietopalvelu ja arkisto. TAHDOSSA toimii myös yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alan kirjastoista.

HIFK är Finlands kändaste och mångsidigaste idrottsförening.

Föreningen grundades 1897 på initiativ av Georges Doubitsky och hans vänner på Svenska Reallyceum i Kronohagen i Helsingfors och har aktivt deltagit i bildandet av flere grenförbund och takorganisationer samt fostrat otaliga toppidrottare, vunnit mästarskap och genomgående stått för sina grundläggande värderingar Ihärdighet, Färdighet, Kraft och Kamratskap under sin intressanta historia. HIFK har idag kring 9,000 medlemmar och en florerande verksamhet tack vare sina grenföreningar, aktiva medlemmar och sponsorer.