8.11.2023

Eero Mäntyrannan mitalikokoelma esillä TAHDOSSA

  • Uutiset

SUOMALAISTA KULTAA JUHLISTETTIIN TAHDOSSA

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON sekä suomalaisen kullantuottaja- ja malminetsintäyhtiö Endominesin järjestämässä tilaisuudessa julkistettiin 1960-luvun hiihtolatujen kuninkaan Eero Mäntyrannan (1937–2013) kultamitalikokoelma olympia- ja maailmanmestaruuskilpailuista.

Mäntyrannan palkintokokoelman julkistaminen on osa Endominesin ja TAHDON välistä yhteistyötä, jossa kerrotaan suomalaisen kullan tarina yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Tilaisuudessa kullan merkitystä suomalaisille todennettiin urheilussa intohimoa herättävien kultamitalien kautta ja sen jälkeen Endominesin sijoittajille suunnatussa tilaisuudessa, jossa käsiteltiin kullan merkitystä sijoituskohteena tänä päivänä.       

TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori nostaa kullan merkitystä kansakuntamme voimaannuttamisessa:

  • Suomalaisella kullalla on ollut merkitys yhteiskuntamme rakentamisessa, jossa erityisesti itsenäisyytemme alkuvaiheiden olympiakultamitalit nostivat nuoren kansakuntamme huomiota ja itsetuntoa. Kullan merkitys urheilussa on edelleen säilynyt yhteiskuntaamme yhdistävällä tavalla.

Tänään julkistettu mittaamattoman arvokas Eero Mäntyrannan palkintokokoelma on nähtävillä TAHDOSSA vuoden ajan. Harvinaisen palkintokokoelman omistaa lahtelainen liikemies, jonka kanssa tehty palkintokokoelman vuokrasopimus mahdollistaa mitalien esille panon urheilukulttuurin arvokkaimmalle paikalle. Vuosien 1960–1968 aikana Mäntyranta voitti kaikkiaan 12 olympia- ja maailmanmestaruusmitalia, joista kolme oli olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruuskultaa.

Endomines Finlandin toimitusjohtaja Kari Vyhtinen iloitsee tilaisuuden kulttuurista merkitystä:

  • On hienoa päästä kertomaan suomalaisen kullan tarinaa ja yhteistyössä TAHDON kanssa olla toteuttamassa tekoja, jotka tuovat esiin suomalaisen kullan merkitystä urheilulle sekä suomalaisille sijoittajille.  Kulta on menestyksekkäästi säilyttänyt arvonsa niin sijoituskohteena kuin urheilumenestyksen symbolina. Myös Endominesin tarina on osa suomalaisen kullan tarinaa, ja siksi haluamme olla mukana avaamassa sen merkitystä yhteiskuntamme rakentajana ja vaurauden lähteenä.

Endominesin ja TAHDON yhteistyö näkyy kultaan liittyvien kulttuuritekojen sekä tilaisuuksien lisäksi suomalaisen kullan tarinana Endominesin ja TAHDON kanavissa.

Lisätiedot: TAHTO, johtaja Jukka-Pekka Vuori 050 598 7064 jukka-pekka.vuori@tahtocom-staging.test.cchosting.fi

ENDOMINES FINLAND

Endomines on suomalainen kullantuottaja- ja malminetsintäyhtiö, jonka ensisijainen painopiste on kulta. Endomines luo toiminnallaan arvoa myös muuttamalla luonnonvaroja vauraudeksi, joka sijoituskohteena kestää maailmanpolitiikan heilahtelut, ja jolla tuodaan varallisuutta ja hyvinvointia Suomeen.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON ydin on suomalaisen urheilun ja liikunnan tähtihetkien tallentaminen ja tuominen esille arvokkaalla tavalla. Nämä urheilun uniikit kertomukset säilyvät jatkuvasti täydentyvässä, monipuolisessa ja laajassa urheilu ja liikuntakulttuurin kansalliskokoelmassa. Tahto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus.