17.8.2023

Alko JA TAHTO yhteistyöhön: Uudessa näyttelyssä käsitellään liikunnan ja alkoholin välistä suhdetta

  • Uutiset

Tiedote 17.8.2023

Alko ja TAHTO avaavat keskustelua alkoholin roolista urheilu- ja liikuntakulttuurissa. Alko on yksi Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyn yhteistyökumppaneista.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA avautuu 22.9.2023 uusi ihmisen kehoa ja mieltä käsittelevä Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely. Näyttelyyn liittyen Alko ja TAHTO aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on käsitellä urheilun ja liikunnan sekä alkoholin välistä suhdetta terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta kestävällä ja vastuullisella tavalla.

Mikä motivoi meitä liikkumaan? Kenties kirkastuva mieli, ehkä parempi kunto. Monelle inspiraation lähde on ulkoilutettava koira tai hauskanpito kavereiden kanssa. Liikunnan myönteiset vaikutukset kehoon ja mieleen ovat kiistattomat, mutta liiassa rasituksessa on riskinsä. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin poliittisista päätöksistä sydämen sykkeeseen.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori avaa yhteistyön taustoja:

  • Ihmisen hyvinvointi on ihanne, johon voimme urheilun ja liikunnan näkökulmasta vaikuttaa myös itse. Alkoholilla on rooli suomalaisessa yhteiskunnassa, kuten myös erilaisissa urheiluun ja liikuntaan liittyvissä tilanteissa. Haluamme yhteistyössä Alkon kanssa herätellä suomaisia pohtimaan suhdettaan alkoholiin myös liikunta- ja urheilukulttuurisesta näkökulmasta.

Alkoholi ja urheilu sopivat harvoin hyvin yhteen. Alkoholin nauttiminen ennen urheilua ei ole suositeltavaa, sillä alkoholi vaikuttaa aivoihin heikentäen koordinaatiokykyä ja tasapainoa sekä lisäten kömpelyyttä. Humala lisää loukkaantumis- ja tapaturmariskiä. Krapulassa urheilu altistaa sydämen rytmihäiriöille. Alkoholi hidastaa myös palautumista häiritsemällä muun muassa unta.

Alkon viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho avaa nyt alkavaa yhteistyötä TAHDON kanssa:

  • Olemme erilainen kauppa ja haluamme tehtävämme mukaisesti ennaltaehkäistä ja vähentää alkoholin aiheuttamia haittoja yhteiskunnassa sekä edistää suomalaisten hyvinvointia. Osana vastuullisuusohjelmaamme haluamme saada keskustelua aikaan meille suomalaisille tärkeän urheilun ja liikunnan näkökulmasta.

Yhteistyö näkyy yhteisinä sisältöinä tulevassa Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyssä, Alkon ja TAHDON kanavissa sekä hyvinvointisisältöinä Alkon Helsingin Arkadian lippulaivamyymälässä.

Lisätietoja:
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO: johtaja Jukka-Pekka Vuori, puh. 050 598 7064
Alko Oy: Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi