13.9.2023

Adelaide ‘95 – Mika Häkkisen järkyttävän formulaonnettomuuden dramaattinen tarina TAHDON näyttelyssä

  • Uutiset

Tiedote 13.9.2023

Äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ja Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO toteuttavat yhteistyössä ainutlaatuisen urheilukulttuuriteon, joka kuvaa ihmisen käsittämätöntä kykyä tehdä mahdottomasta mahdollista.

TAHDOSSA avautuu 22.9.2023 uusi ihmisen kehoa ja mieltä käsittelevä Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely, johon liittyen Storytel ja TAHTO toteuttavat monikanavaisen ja suomalaista urheilukulttuuria kunnioittavan toteutuksen Mika Häkkisen Adelaiden 1995 onnettomuudesta ja sen jälkeisestä käsittämättömästä noususta formula ykkösten maailmanmestariksi.

Storytel julkaisee tämän ainutlaatuisen tarinan marraskuussa Storytel Original -äänikirjana nimeltään Adelaide ’95 – Törmäys, joka muutti Mika Häkkisen elämän. Kirjan sisältö tuo ennen kuulemattomia näkökulmia dramaattiseen onnettomuuteen ja siitä selviämiseen. Kirjan lukee äänikirjan kirjoittanut Oskari Saari ja äänessä on myös Mika Häkkinen kuvailemassa aitoja tilanteita ja tunteita. Äänikirjassa kuullaan myös Erja Häkkisen kokemuksia siitä, minkälaista oli seurata Mikan paranemista lähietäisyydeltä.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON johtaja Jukka-Pekka Vuori arvostaa Mika Häkkisen osuutta poikkeuksellisessa kulttuuriteossa:

  • Arvostan suuresti Mikan rohkeutta avata aidon elämänkokemuksen kautta sitä, miten mahdottomasta tulee mahdollista. Uskon, että tästä sisällöstä hyötyy koko Suomen kansa. Tämä tarina ansaitsee tulla kuulluksi.

Äänikirjan lisäksi TAHDON Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelyssä jatketaan tarinaa ihmisen kyvystä mennä äärirajoille ja käsittämätöntä kykyä nousta vaikeuksista. Näyttelyvieras pääsee uppoutumaan Adelaide ‘95-äänikirjan parhaisiin paloihin ja Mika Häkkisen ajatuksiin formula-aiheisessa kuuntelupisteessä elämystä vahvistavien näyttelyrekvisiittojen parissa.

Storytelin Suomen kustannuspäällikkö Essi Hellén avaa suomalaista urheilukulttuuria edistävää yhteistyötä TAHDON kanssa:

  • Formula 1 on sitonut suomalaisia sukupolvia yhteen vuosikausia. Formulan äänimaailma vie minut ja oman ikäluokkani salamannopeasti aurinkoisiin sunnuntai-iltapäiviin, jolloin osakilpailuja seurattiin sisällä tuntikausia. Arvostan Mika Häkkisen avoimuutta ja herkkyyttä kertoa oman elämänsä traagisimmasta onnettomuudesta ja sen pitkistä jäljistä. Etenkin huippu-urheilu tarvitsee sellaisia ulostuloja, joissa koko kansan sankarit kertovat haavoittuvaisuudestaan ja hinnasta, jonka uralle omistautuminen joskus vaatii.

Yhteistyö näkyy marraskuussa julkistettavassa Adelaide ‘95-äänikirjassa sekä tulevassa TAHDON Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttelytoteutuksessa. Uudesta näyttelystä löytyy hyvinvointiin liittyviä Storytel-kuuntelupisteitä, jotka vahvistavat museokävijän näyttelykokemusta. Tämän lisäksi yhteistyösisällöt näkyvät Storytelin ja TAHDON eri kanavissa.

Lisätietoja:

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO: johtaja Jukka-Pekka Vuori, jukka-pekka.vuori@tahto.com
Storytel: PR & Events Manager Noora Kunttu, noora.kunttu@storytel.com

Näyttely on esillä Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA 22.9.2023–1.9.2024.