29.8.2024

Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely esillä 27.10. saakka

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

  • Uutiset

Suomalaisten liikkumattomuus on ollut viime vuosien kuuma puheenaihe. TAHDOSSA aihe on ollut esillä syyskuusta 2023 lähtien näyttelyssä, joka pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely on esillä TAHDOSSA Olympiastadionilla vielä syksyn ajan 27.10.2024 saakka.

Miksi liikkuisin?

Syitä liikkumiseen ja urheilemiseen on monia. Metsässä poimijaansa odottavat marjat ja kentillä kirmaavat pelikaverit ovat aivan yhtä hyviä syitä liikkua. Liikuntamotivaatioiden kirjo on valtava, mutta toisaalta monia motivoi muut asiat. Vähäiselle liikkumiselle lasketaan jopa syyllistävästi teoreettisia hintalappuja. Yksilön näkökulmasta olennaiselta tuntuu erityisesti huvi tai hyöty, jota hikoilusta on hänelle itselleen.

Liikkumisen syyt ja seuraukset ovat pinnalla julkisessa keskustelussa, ja myös TAHDOSSA sukelletaan urheilutuloksia syvemmälle. Näyttelyssä on lupa liikkua ja rentoutua sekä kummastella liikunnan vaikutuksia useasta näkökulmasta. Hikeä, huvia ja hyötyä -näyttely pureutuu liikunnan syihin ja seurauksiin poliittisista päätöksistä sydämen sykkeeseen.

Näyttelyn ovat mahdollistaneet TAHDON pääyhteistyökumppanit Luhta, Sanoma ja Veikkaus sekä näyttelyn yhteistyökumppanit Alko, Storytel, Kastor, Helo ja Lappset.

Asiantuntevan oppaan johdolla saat enemmän irti näyttelyistämme ja opit paljon uutta.

Näyttelyyn on mahdollista tutustua myös virtuaalisesti. Lähde kierrokselle vaikka heti!