21.9.2022

Olympiastadionin yö pe 14.10. klo 18–24

  • Tapahtumat ja yleisöopastukset

Syyslomaviikko polkaistaan käyntiin Olympiastadionilla ja TAHDOSSA paljon erikoisohjelmaa sisällään pitävällä Olympiastadionin yöllä perjantaina 14.10.2022. Osallistu opastetuille yökierroksille, ihaile yöllisen Helsingin valoja tornista ja juokse stadionin juoksuradoilla!

Sekä TAHTO että stadion ovat avoinna klo 24 saakka. Sisäänpääsy TAHTOON ja stadionin torniin alennetuin hinnoin koko tapahtuman ajan.

OHJELMA:

Opastus TAHDON päänäyttelyyn klo 18
Opastetulla kierroksella tutustutaan urheiluun liittyviin tunteisiin, Helsingin olympialaisten soihtuun, Paavo Nurmen mitaleihin ja 1930-luvun karvapohjasukseen. Opastuksella selviää myös, miten Tapio Rautavaara selätti ala-arvoiseksi moititun keihäänheittopaikan 1948 Lontoossa, ja millaiset olivat Matti Nykäsen ensimmäiset omat mäkisukset. Kierroksen kesto n. 30 minuuttia. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla. Ei ennakkoilmoittautumista.

Yöjuoksu Olympiastadionin kenttäalueella ja sisäjuoksuradalla
Tule juoksemaan tai kävelemään stadionin kirkkaisiin valoihin tai 400 metrin sisäjuoksuradalle! Ulkoradalla juostaan maksutta klo 18–22 ja tunnelissa klo 24 asti. Sisäänkäynti Olympiastadionin Vierailijakeskuksesta tornin juurelta. Reitti ulkoradalle on esteetön. Käytössä stadionin pukuhuone ja wc-tilat. 

Ohjatut juoksunjälkeiset venyttelytuokiot TAHDOSSA
Tuokioita järjestetään illan mittaan. Kesto n. 10 minuuttia. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla.

Opastettu öinen stadionkierros klo 20
Kierroksella vieraillaan stadionin uudessa maanalaisessa stadionmaailmassa ja tähtien käytävässä. Lisäksi erikoiskäynti stadionin A-katsomon katolle. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla myös TAHDON näyttelyissä ja Olympiastadionin tornissa. Kesto n. 1,5 tuntia. Liput ennakkoon Lippupisteestä www.lippu.fi.

Helsinki 1952 -valokuvaesitys TAHDOSSA
Matkaa olympiakesän 1952 tunnelmiin upeiden valokuvien siivittämänä! Nonstop-valokuvaesitys Helsingin olympiakisojen kuvista koko illan ajan Sylvi Saimo -salissa. Mukaan pääsee pääsylipulla tai Museokortilla.

Olympiastadionin yö on osa Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Sisäänpääsy TAHTOON:
Aikuiset 9 e
Alle 18-v. ilmaiseksi
Meillä käy myös Museokortti!

Sisäänpääsy Olympiastadionin torniin:
Aikuiset 5 e
Alennusryhmät 3 e
Alle 18-v. 2 e
Alle 7-vuotiaat maksutta maksavan aikuisen kanssa

Tervetuloa!